Ponekad je kod zabijanja čavala u bilo koji materijal vrlo nepraktično ili nemoguće koristiti obje ruke. Također, česte su i ozlijede koje nastaju kada čekić kod udarca sklizne na ruku koja pridržava čavao.
Cilj ove inovacije i proizvoda je izbjeći ozljede koje se događaju kod zabijanja čavala sa dvije ruke, te izbjeći probleme koji se javljaju kod zabijanja čavala na nedostupnim mjestima.

Kod magnetnog čekića glava je od materijala visoke magnetne vodljivosti i čvrstoće unutar koje se nalazi jak magnet čineći tako prema vani prividno jedan magnet na koji se može nasloniti čavao te ga se tako može zabiti samo sa jednom rukom te izbjeći česte ozljede.


UPOTREBA

Magnetni čekić
Magnetična glava ovog čekića omogućuje da kod prvog udarca ne trebamo držati čavao, te ne taj način možemo izbjeći udarce po pristima koje svi dobro pamtimo. Također je omogućeno zabijanje čavala na nepristupačnim mjestima na kojima ne možemo koristiti obje ruke. Ovaj čekić je idealan alat i za invalidne osobe.

Obični čekić
Čekić se može koristiti kao i svaki drugi čekić.

Čekić sa gumom
Gumeni dio glave čekića se koristi kod lijepljenja i baratanja sa raznim materijalima koji su preosjetljivi na udare sa metalnom glavom (drvo, plastika, staklo).

Traženje izgubljenih metalnih predmeta
Vrlo jaki magnet koji se nalazi u glavi čekića možemo koristiti kao alat za traženje izgubljenih magnetičnih predmeta ili za vađenje takvih predmeta sa nedostupnih mjesta.Zoran Maksan, Zadarska 1, 23 210 Biograd na Moru

tel: 00 385 (0)23 385 500, fax: 00 385 (0)23 386 676,
mob: 00 385 (0)91 500 28 55, e-mail: zoran@maksan.hr

Brončana medalja
Geneva PALEXPO 2003

Zlatna medalja
Lyon 2003

Praktičan rad s magnetnim čekićem
Magnetni čekić